Aug 17, 2008

Layan diri

Lebih kurang 40 minit aku berada di Stadium, aku call Cikgu Sudin. Tentunya dah ramai yang berkumpul di bandar.

"Din, ko kat mana?"

"Tudung Saji. Diaorang dah gerak. Aku melayan PA YB Jais kat sini"

"Ok. Aku gerak sekarang"

Bergegas aku dengan ChintaHati ke Tudung Saji. Tudung Saji ialah sebuah restoran yang dipilih untuk setiap program yang berkaitan dengan Pemuda dan UMNO Bahagian juga program belia dan sukan negeri Johor. YB Jais adalah Exco Belia dan Sukan Negeri Johor.

Hari ini adalah Kluang Bikers menyambut ketibaan Pasukan Bermotor seluruh Johor. Pasukan Bermotor dari Utara Johor akan disambut melalui Jalan Mersing dan dari selatan Johor akan disambut melalui Ayer Hitam. Pasukan Kluang Bikers diagihkan kepada 2 group untuk menyambut Pasukan Bermotor tersebut. Aku pulak freelance tapi boleh join mana-mana group.. Mungkin aku tak berapa suka terikat. Aku lebih suka bergerak ke mana saja aku nak pergi. Maka hari ini aku tak memakai apa-apa uniform untuk menjuruskan position aku. Aku lebih suka membantu mana-mana part yang lebih menjurus kepada minat aku. Kalu nak ke hulu hilir tak tentu arah...ermmm bukan aku kot! Penting diri jugak aku noooo...hahahahaaha atau aku jenis mendahulukan mana-mana yang lebih perlu.. ermmmm. Pembaca lebih tahu, kan?

Dari kiri: Joe Craft, Cikgu Sudin, PA YB, aku, wartawan.
ChintaHati aku salah satu drp paparan motor di atas. Simple dan ranggi!

So, aku berada di Tudung Saji lebih kurang 40 minit saja. Sempat berbual dengan PA YB Jais dan Cikgu Sudin. Aku tak sempat nak tunggu Pasukan Bermotor yang dinantikan itu tiba di lokasi. Aku dah dapat call drp Mem Besor bahawa event Amira di Stadium dah selesai. Aku terus bergerak balik ke rumah. Kami nak pergi jemputan kahwin rakan sekolah mem besar. Heheheheheh. Ini kerana lewat petang nanti aku akan ke bengkel pulak. Layan cuti dan memanfaatkannya...

12 Coretan Lain:

shafa on 8/17/2008 10:04 PM said...

Besar2 nya motor...dapat jumper YB tue kira ok laaa kan....walaupun xsempat tunggu team yang lain.

ita.itu on 8/18/2008 10:25 AM said...

waaa..bapak beso ok motor2 tuh..org seksi naik cun lah..haha

azlanlin on 8/18/2008 10:41 AM said...

To Shafa:

Yang penting dpt paking jgak motor aku yg simple ttp ranggi...hehehe. Yang bestnya dpt jumpak member2 lain..layang kepala...hahahha

azlanlin on 8/18/2008 10:42 AM said...

To itaitu:

Orang yg seksi mcm ko ke ita?

ita.itu on 8/18/2008 11:04 AM said...

aku seksi ke.,..oh tidak...gebus iye..haha

muadzlife on 8/18/2008 1:01 PM said...

wahh..chentahati katanya...

lawo2 moto tuh..

tingat iklan kat tivi tuh..

Mak Su on 8/19/2008 9:56 AM said...

terpaku tgk motor

azlanlin on 8/19/2008 10:36 AM said...

To Ita.Itu:

Bukan aku yang kata sama ada ko seksi atau ko gebus...ko yang kata... betul ke tu?

azlanlin on 8/19/2008 10:38 AM said...

To Muadzlife:

mmg chentahati... setakat ni la... motor diaorg mmg lawa-lawa...

azlanlin on 8/19/2008 10:38 AM said...

To Maksu:

Lega rasanya, maksu yang terpaku. Bukannya tayar motor aku kena paku...hehhehe

aNgRiAni on 8/19/2008 9:52 PM said...

bestnya nek motor beso..kaler hijo laks tu...
vroooommmmmmmm

azlanlin on 8/20/2008 1:51 AM said...

To Angriani:

Bila tengok memang best, cuba naik..asyik-asyik kena perbetul pinggang...hahahah

>> Yang pastinya yang hijau bukan chentahati daklan..

kecepeh,kecepeh,kecepeh...

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template