Nov 26, 2008

Projek lagi..

Kereta projek memang lambat siapnya. Kena ada masa lapang dan lengang. Juga aktivitinya agak rencam. Tak boleh nak nyambil-nyambil. Bodek demi bodek mcm dah hampir nak berjaya. Kena masuk lagi gamaknya supaya geran bertukar tangan. Selagi geran belum bertukar tangan, belum boleh ngaku lagi.

Kereta Projek 1 : (Mini Cooper)

Mini Cooper ni macam dah nak sampai ke tahap yang memuaskan. Sistem break, enjin, lantai dan sebaginya sudah selesai. Skrg sembur antirust kat kedai sebelah bengkel. Enjin dah boleh running. Aksesori tunggu masa nak pasang jer. Sikit masa lagi boleh le layan mini Cooper pulak. Agak-agaknya, kalu bawak ke Behrang macam menarik juga. Aku cuma takut sakit pinggang sepanjang perjalanan atas lebuhraya utara-selatan tu. Apa-apa pun tengok keadaan dulu.

Mini Cooper

Kereta Projek 2 : (Morris)

Ini juga yang lama. Enjin dah boleh running. Geran dah bertukar tangan berbulan lalu. Baru ada masa nak belek-belek body. Banyak juga yang nak kena welding. Lantai, birai pintu dan sikit2 kat body. Walaupun diwelding, seni kat bodynya takmau diubah. Kalu siap memang mengancam. Cuma, bila nak siap je taktau.

Morris Minor


10 Coretan Lain:

azza_irah on 11/26/2008 11:13 PM said...

merah-menarik..

Brahimnyior on 11/27/2008 5:44 AM said...

Hebat.. Cayalah bro. Moga berjaya.

azlanlin on 11/27/2008 7:39 PM said...

To Azza:

Merah memang menarik...warna lain juga agak menarik... harap2 jgn le kete tu bayak tarik drp naik..hehheh

azlanlin on 11/27/2008 7:40 PM said...

To Brahim Nyior:

Nak beli kete kena bayor..duit asyik tak cukup-cukup jer..

Hik..hik..hik

Sebenornya, malas nak berhutang! Itu yg sebenornya..hahah.

WISH ajer idaman hati utk sekeluarga, cuma masanya belum sampai.. Bila nak sampai pun tak tau! Muhahahah

PakTeh on 11/30/2008 11:58 PM said...

ada kereta banyak masa sekarang ni untung juga.. dapat banyak duit di pejabat pos. hihi.

muadzlife on 12/02/2008 3:43 PM said...

wah dua2 keter klasik tuh...layannnn

suara on 12/03/2008 9:33 AM said...

Salam azlan
Bagi saya, memiliki kereta seharusnya memudahkan. Tak rajin la nak melawat workshop dan touch up kereta. huhu...

Anonymous said...

mini classic skrg harga brape?

K

azlanlin on 10/13/2010 4:14 PM said...

Bergantung pd kualiti sedia ada dan design... Biasanya kalau dah ok..ad ajugak yg belasan ribu. Yg ptg SUKA! Rite bro?

azmani idris on 6/16/2012 9:50 PM said...

salam.tuan, boleh tau x camne tukar nama kereta lama ni n berapa kos?saya ade mini cooper 1.nak tukar tapi takut g puspakom..

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template