Nov 13, 2008

Montaj Terakhir

Sekadar tatapan dan renungan serta rujukan aku di masa akan datang. Ini saja yang aku mampu lakukan untuk perasmian pembukaan oleh YB Hj Jais bin Hj Sarday di Majlis Anugerah Cemerlang di tempat kerja aku. pada 13/11/08 jam 8.30 pagi Moga-moga pengganti aku di tahun hadapan akan membuat yang lebih baik. Insyallah. Butiran YB tersebut ada di sini dan di sini.

video

Aku guna pelbagai software seperti Ulead Cool 3D, Photoshop CS, Adobe Element, Vegas 8, dan tapak untuk rander gabungan scene ni pada Ulead Studio 12 (software terbaru aku cilok!).

Sebenarnya, montaj ini dihasilkan dalam fail MPEG (video) bersaiz 139 MB. Jika aku nak upload video ni kat blog, jenuh la. Maka aku convertkan montaj ni ke fail WMV yang lebih kecil saiznya (9.37MB) tanpa mengubah rupa paras dan kualiti paparannya. Aku convert menggunakan software FormatFactory ( semalam aku cilok software ni.)

Sebenarnya, banyak scene dalam montaj ni, aku dah buat beberapa tahun lalu. Aku cuma ubah suai menjadikan ianya lebih releven mengikut keadaan semasa. Heheheh. Work Smart kata nenek aku.

7 Coretan Lain:

Brahimnyior on 11/13/2008 6:50 AM said...

Cantik. Jeles rasanyer..

Mak Su on 11/14/2008 11:59 AM said...

kreatif

azlanlin on 11/14/2008 12:50 PM said...

To BrahimNyior:

Tkasih. Semua orang berkemampuan. Minat dan usaha mengatasi segala permasalahan. Itu adalah hakikatnya!

Sdra juga berkemampuan untuk mendapatkan apa yang diingini. Itu saya amat-amat yakin... teruskan

azlanlin on 11/14/2008 12:51 PM said...

To Maksu:

Kreatif, sifat yang ada dalam diri semua orang. Yang mencungkil dan mengasah akan terus terserlah..

Meh kita pakat-pakat cungkil dan asah.. meh lerrrr...

azza_irah on 11/15/2008 8:37 AM said...

bakat dalam diri yg hanya akan keluar bila kena pada tempat, waktu dan orangnya...

azlanlin on 11/15/2008 7:54 PM said...

To Azza:

Bila agak-agaknya nak jumpa tempat, waktu dan orangnya! hehehe. Baru tau kreatif ke idak...kan?

azizul on 11/17/2008 9:41 PM said...

tahniah! ingat nak berguru, tapi lepas ni jauh plak hehe

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template