Nov 24, 2008

Apa khabar orang kampung...

Kata atuk aku, jika nak masuk rumah, baca bismillah dan buka kunci rumah. Itu kalu dah memang ada rumah. Kalu baru nak mencari rumah, aku kena ubah cara dan tektikal.

Kata nenek aku pula, di zaman moden ni, buka internet cari tempatnya dan cari ketua di kawasan tempat tinggal tu. Tambahan pulak jika kawasan yang dicari itu jauh daripada tempat kita sendiri.

Aku ada sikit hajat untuk tahun depan. Aku berhajat nak bagi pengalaman kat anak-anak aku suasana di kampung. Pengalaman itu penting. Aku rasa sebegitu kerana sudah berbelas tahun aku tinggal di bandar dan kawasan perumahan.



Oleh kerana mem besar aku mengajar di SK Sungai Behrang yang berada di kawasan felda dalam kampung, aku telah dapatkan sedikit view daripada rakan-rakan maya di Tanjung Malim pagi tadi. Lepas magrib, aku check website Pejabat Daerah dan Tanah Tapah. Beberapa maklumat aku perolehi di situ. Alhamdulillah.

Aku terus call ketua kampung kawasan situ. Tok Ketua Jamaluddin Mat Kamis (012-XXXXXXX). Beberapa maklumat aku perolehi tentang tempat tinggal yang aku inginkan. Kompom, minggu depan aku riki rumah dengan Tok Ketua. Imam Masjid di kawasan kampung tu juga ada rumah sewa. Ermm... menarik juga! Yang paling penting, YB ADUN Slim adalah orang kampung tu. Y.B. DATO' MOHD. KHUSAIRI BIN ABDUL TALIB. Ermm...

p/s :

Ini semua perancangan kita, sampai masanya nanti mungkin berubah, maka kita kena bersedia dengan apa jua keputusan di saat akhir kerana kita tidak tahu apa yang akan jadi di masa akan datang.. hanya ALLAH S.W.T jua yang lebih mengetahui, apa yang terbaik buat kita...

Selamat Datang BEHRANG
Selamat Tinggal KLUANG

5 Coretan Lain:

JINGGO on 11/24/2008 9:08 PM said...

kita semakin dekat - YB Khusairi tu sama sekolah dengan saya...ketua pengawas yg amat garang....

He - dah dekat Behrang...hati2 kat situ tak ada line untuk semua talian phone ( dulu - tak tahu sekarang )......

azlanlin on 11/24/2008 11:17 PM said...

Yang jauh, kita dekatkan. Yang dekat kita mesra-mesrakan... tak gitu bro?

Line telefon- dulu felda bapak mertua aku xde line. Aku simpan je phone dlm kete. Skrg bapa mertua aku juga pakai phone. Skrg dah banyak tulisan INI WILAYAH CELCOM! hihihi

aQQim on 11/25/2008 2:15 PM said...

wah, dah nak jd orang perak skang. kita tengok apa orang kluang nak buat kat tg malim plak hehehe

echah_syed on 11/25/2008 11:54 PM said...

ehh nak transfer ke bro..??

naik pangkat ker??

amboi bz body laa aku ni :p

nway semoga sume dipermudahkan ALLAH s.w.t amin.

Mak Su on 11/26/2008 11:39 AM said...

pergi bercuti ker gi beli tanah kat situ?

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template