Oct 10, 2006

STEB (fasa2) : Ujian Psikologi Skim Tabung Ekonomi Beliadi JB

Ari ni jam 7.10 pagi, aku membawa pomen-pomen G2 Auto ke Kompleks Belia dan Sukan Negeri Johor, JB utk duduki peperiksaan ujian psikologi.... ujian saringan untuk STEB. Apabila tiba di sana dalam jam 8.45 pagi masih ramai peserta yang sedang mendaftar diri kat luar dewan. Aku ajak pomen2 bergambar dulu berlatar belakangkan kompleks tersebut...heheh...bergaya sakan depa tuuu...

Semasa depa dok dalam dewan memerah otak, aku amik peluang berbual ngan pegawai belia unit ekonomi yang berasal dr sarawak dan baru sebulan bertugas di jb. Maklum le, orangnya le yang akan rekmenkan kelulusan pinjaman peringkat Jabatan. Namanya En Kaya, friendly orangnya. Banyak perkara juga yang dapat dibualkan. Topik utama yang berjaya dicungkil ialah berkaitan hal STEB fasa 1 yang pernah aku hadiri dan telah berjaya dalam bulan 6 dulu .
Pinjaman dikeluarkan oleh Kem Belia dan Sukan dengan kerjasama Bank Rakyat. Alhamdulillah, interest 4% untuk pinjaman yang dikenakan ialah atas baki terakhir. Cadang2nya nak buat pinjaman sebanyak rm50,000 dan dibayar dalam tempoh 7 tahun. Boleh le tercapainya cita2 nak beli mesin haudralik angkat kete, mesin bukak dan alignment tayar termasuk mesin scanner kerosakan kete.... mesin scanner ni kalu ada memang gempak.... tak perlu pikir2 cari kerosakan...semuanya tertulis pada mesin tu bila kita check kete... heheh...JANGAN KELABU BIJI MATA BILA DAPAT PINJAMAN TU UDAH LEEE.....

Selesai je pomen2 keluar dewan, aku dah deal ngan pegawai tu untuk bergambar bersama2.... insyallah, gambar tu akan dicuci dan diletakkan lambang G2 kemudian diposkan kepada pegawai tersebut untuk kenang-kenangan....maklum le pegawai tu masih belum ramai kawan sejak datang johor.

Selesai semuanya, aku bergerak ke Austin Height di JB untuk riki2 kedai halfcut (kedai potong body kete). Bercadang nak cari enjin TOYOTA LEVIN yang bersesuaian utk kete KE30 yang aku gunakan semasa tempoh belajar PJJ UKM dulu... Baru ngancam bila dijadikan kete contoh bengkel G2 Auto... Berdesup le kat highway...... terlupa plak aku nak amik gambar enjin tu walapun sekdar riki jer... aku ada amik gambar mira L500... best bila tengok serombonng kat bonet depn tu... Maklum le enjinnya turbo











Dah selesai riki-meriki, kami lajak ke kota tinggi. Cadangan awal nak cari kedai halfcut juga kat sana.. tak jumpa pun..last2 jumpa kedai BAZAR RAMADAN. Apa lagi, melayan nafsu mata le kami bertiga.




Tambahan plak pomen2 ngadu nak cari kasut raya...layannnn... minat kami pun sama pulak tu...kedai BUNDLE. Satu pun x masuk ati... cuma melayan hawa mata je leee...















Kasut2 ni murah2 dan berkualiti baik lagi...walaupun gheganya bawah RM80.00 tapi nak buat camne, kalu ati x berkenan...

5 Coretan Lain:

azilah on 10/13/2006 4:15 PM said...

To my dear uncle,

Assalamualaikum dan salam ramadhan.
Ilah baru tengok 'blog' ni semalam, betul2 teruja bukanpe sebab ia hasil air tangan pak sedara sendiri tu yang mahal sangat..

Bagus jugak, dengan cara ni kita dapat bersembang & bergurau dengan sedara mara yang walaupun jauh tapi dekat di hati. Bukan pe kalau hantar msg atau call tak cukup kredit.hehe...

Semalam tengok gambar laksami teringat2 keenakannya. Minggu lepas try jugak cari mi kat kedai2 area sini tapi takdak. rasanya di pasaraya ada kot(bukanpe mi nya kan 'special' sket tu yang jual kat tempat2 tu je) hehe. Apapun bulan posa ni mesti kena buat sekali....

Teringat masa buat laksami di Kluang dulu. Paktam dan Akim berebut abis... yang bestnya bila Maktam balik sekolah petang tu dia pun pulun gak....tu yang lagi realll!!hehe.Melawan jugak dia..itulah dia MEMORI LAKSAMI..

Ok, salam sayang untuk semua

sweetmoments on 9/22/2007 4:39 PM said...

semekom....
saya dr melaka....nak tanya skek la....
aper jenis soalan yg ditanya dlm ujian steb tuh.....

日月神教-任我行 on 5/09/2010 1:48 PM said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

Shahida Rahaman on 12/30/2015 11:05 AM said...

Assalam...nk tnya ni..kdai bundle dlm pic tu area mna ek???

Shahida Rahaman on 12/30/2015 11:05 AM said...

Assalam...nk tnya ni..kdai bundle dlm pic tu area mna ek???

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template