Oct 1, 2006

Laksa Mee : Juadah berbuka yang menyelerakan

1 Oktober 2006


Ari ni berbuka dengan laksa mee...alhamdulillah, masih ada stok yang dikira sbg last stock.... nah paparannya :


walaupun serupa ttp tetap x sama ngan laksa mee yang dibuat oleh arwah mak, mak ngah minah @ kak yah. walaupun begitu, aku tetap bersyukur dapat gak mem besar menghasilkannya. Kalau nak arapkan aku sendiri yang masak...gerenti x jadi sebab aku memang x reti masak.
Bahagianya aku kalau sedara-mara di pantai remis dapat mengeposkan lagi stok laksa mee satu bandle yang dibeli kat kedai anak cina bongkau.
Laksa mee ni cuma terkenal di kawasan pantai remis, sitiawan dan pulau pangkor. Tempat lain sememangnya xdak stok.
Ramuannya ialah laksa mee, kacang panjang, sambal yang pekat dan sup...pergggg gerenti menambah 2@3 pinggan... gerenti tambah punya & tambahan plak di bulan posa.... hawa posa la katakan.
http://azlanlin.blogspot.com

2 Coretan Lain:

pak teh on 10/02/2006 10:54 AM said...

Ya.. laksa mee mmg sedap. baunya boleh dikenal sejarak 30 meter. kena pulak, banyak seafood dalam kuah sup dia.. fuh. masa mak ada dulu, mak kata " Man, hang jangan beli 3 ketui laksa mi, macam ari tu. Beli 6 ketui! hangpa semua hantu laksa mee!". hahahahaaha.

azilah on 10/13/2006 4:25 PM said...

To my dear uncle,

Assalamualaikum dan salam ramadhan.

Ilah baru tengok 'blog' ni semalam, betul2 teruja...yela hasil air tangan pak menakan yang genius dan kreatif..Bagusnya ada 'blog' ni bukanpe boleh lah semua sedara mara bersembang sakan. Kalau guna hp-antar msg @call tak cukup kredit.hehe..

Nampak gambar laksami tu, teringat keenakannya. Minggu lepas try gak cari mi nya di kedai2 kat sini semua takdak. Rasanya kat pasaraya ada kot dulu pernah beli sekali.
Teringat masa buat laksami di Kluang dulu, masa pi sana dengan mak dulu. Paktam dan Akim berebut abisss... yang bestnya bila Maktam balik sekolah petang tu dia pun pulunn gak, tu yang realll!!! hehehe

ok salam mesra untuk semua

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template