Oct 22, 2006

SELAMAT HARI RAYA 1427H

Raya tahun ni, kami sekeluarga cuma beraya di Felda Bukit Senggeh je. dah ajak ipar duai utk beraya di felda. hehehhe. semuanya beraya di sana... Mungkin ahad @ isnin, rozita bersama anak2 pulang ke felda naik kancil hitamnya. arap2 selesai le baju raya sendiri yg sedang dijahitnya...

Paktam cuma balik malam raya ngan ijan dari simpang renggam. Esok (ahad) paktam start bertugas di bengkel. Pak tam cuma mampu hulur2 kan spanar je leee... & tolong tampalkan stiker pada kete pelanggan. Tu je le yang tau. heheh

Maklum le dekat2 nak raya ni... x terlayan juga kete2 kat bengkel... Pantang ada kete pelanggan yang agak longgar2 @ bunyi2 sikit kat kete....racun je...terus baiki dan tukar barang.... yang penting perjalanan selamat utk diaorang pulang berhari raya...


Di kesempatan ini kami sekeluarga mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, ampun maaf zahir dan batin. Kalu ada rezeki balik le kami ke Pantai Remis utk jumpa sanak sedara yg ada di sana... tu pun kalu tesis maktam dapat disiapkan sebelum tarikhnya... Di sini kami sertakan kad raya utk tatapan semua....


UTK PAK NGAH :
apa susah kalu nak beraya di pantai, walaupun 7 org, kena sound direct je... mana ada bhs kias2 lagi kalu x nak "patah kaki". Bahasa kias hanya utk org yg paham & memahami jerrr.... tu la kisah di zaman sekarang... semuanya kena direct wpun cara itu bukan jiwa kita..... hahahha..

UTK KAK DAH :
kalu ada kelapangan, gambor2 perkahwinan farah yang dulu, paktam akan bikin semula dalam format VCD menggunakan software yang agak canggih skit....baru real... Untuk mengimbau kenangan lampau...VCD yang dulu tu...sebenarnya baru try and error utk bikin VCD...maklum le first project...Mcm tu je le hasilnya.... maap le.. ketika tu, itu je yg mampu paktam bikinkan.

UTK KAK YAH :
Paktam akan cuba membentuk @ menanamkan jiwa keusahawanan dalam jiwa anak2 penakan khususnya pejon... skrg tengah dok kikis EGOnya... Tambahan pulak kalu fahmi berminat utk welding kete, paktam sedia menerimanya.. tapi dia kena blajo di kedai lain dulu... itu pun kalu dia berminat...

UTK KAK :
Sejuknya hati bila anak2 dah berjaya dgn kerjaya masing2. alhamdulillah. kami di kluang tumpang merasa bangga... Bila kami nak merasa makan nasik minyak utk ilah & akim... Akim boleh ke LANGKAH BENDUL? hehehhe

UTK BANG DAK :
TAHNIAH...Semakin menebal jiwa keusahawanan dalam diri...TERUSKAN... mUsim2 raya ni, dok berniaga kuih raya & kerepek depan BILLION... alhamdulillah, nur semakin terserlah... memenuhkan aktiviti dalam kehidupan mampu mengurangkan aktiviti gejala yang kurang manis.

UTK PAKTEH :
Bagaimana keadaan master di upsi tempohari.... dah abis ke? sampai xde sebarang berita lg? adussss..... mcmana lagi nak dibuat haaa? apa saluran lg yg nak dibuat....fenin...fenin..

2 Coretan Lain:

Pak Ngah on 10/22/2006 9:15 PM said...

Gaya Pak Lah tak sama dengan gaya Tun. Tun jenis terus terang dan kata apa yang dia nak kata. Pak Lah pulak sentiasa cakap beralas dan berfikir sebelum membuka mulut.

Kata2 yang pernah diungkap dik Arwah Pak Lang Uih...Lain dulang lain kakinya...lain orang lain hatibudinya...mungkin boleh dibuat renungan bersama.

KakDah on 10/23/2006 2:54 AM said...

Ini kata BangChik.

Ingat-ingat pulak, kalau tak kata mana orang nak tau. Kena kata, kena bagitau, kena sebut, kena tanya, kena minta. Agaknye la...Mari dari satu "seron" pun, lain-lain jadinya .... hehehe.

Tapi ye la, benda tu benda kecik je.

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template