Oct 9, 2008

MaaakSuuuuuuuuuu

Masih di musim raya ni, benar-benar aku terkejut. Jeritan siapakah itu yang mendayu-dayu. Panggilannya menusuk kalbu.

Aaaaabbbbbaaaaaaannnngggggggggg!

Itulah panggilan yang aku dengar hingga di selatan tanah air. Aku jenguk di celah-celah dinding blog aku. Aku nampak. Aku faham. Itulah dia...MAKSU. Raya kali ini amat beruntung baginya. Angka 9 berligar-ligar disekeliling hidupnya. Pusing kanan ada sembilan. Pusing kiri ada sembilan. Pandang depan pun ada sembilan. Bila dihitung ada tiga kali sembilan. Ermmmmm.. 999? 3X9? Yang mana satu ek? Hanya MakSu yang lebih tahu.

MakSu ni salah seorang blogger yang aku suka baca hasil penulisannya. Suka-suka dia je apa yang nak ditulisnya. Walau Coretan MakSu ini dikatakan cerita kosong, tetapi apabila dipandang dengan mata hati.. jelas sekali luahannya. Menarik!

Sempena hari ini, aku, mem besar dan anak-anak, nak ucapkan YEPPY BESH-DAY untuk MakSu. Kad ini khas untuk MakSu yang suka-suka dia je nak tutup mukanya. Macam Zorro moden, tutup muka guna jari. Itulah MakSu. Entah-entah, calon yang tersenarai sebagai pemegang watak CicakGirl! Terima kasih kerana sering ke blog saya.

Khas untuk MakSu



8 Coretan Lain:

echah_syed on 10/10/2008 12:09 AM said...

mudo belio lagi nih.. :p

BARU 39 ..

epi besday maksu..semoga semua didlm pelindungan ALLAH S.W.T

Mak Su on 10/10/2008 9:24 AM said...

hihihi, terima kasih Lan, and mem besar and anak-anak, ala...., maksu memain jer, saja jer kekadang terasa nak bergurau-gurau secara virtual dengan orang-orang di luar sana. hik hik, terima kasih

p/s: sebenarnya ada beberapa orang saya kenali/tahu agak tak suka menghebahkan umur mereka kerana tak mahu dipanggil nenek/makcik, kerana malu takut tak boleh dah nak bersaing dengan orang muda, tapi saya rasa pertambahan umur ni biasa jer, suka atau tak, umur tetap akan naik dan kubur semakin hampir dengan kita. :)

yang benar, maksu yang malu-malu kucing

zino on 10/10/2008 9:36 PM said...

peminat setia maksu ni hehe

cendawanintim on 10/10/2008 11:58 PM said...

kita pon minat ngan mak su...

cerita kosong katanya..tapi amat menarik bagi kita...penulisan dia penuh bersahaja...

Lily.Lulu on 10/11/2008 8:52 PM said...

39 tahun ?
happy birthday maksu !
:)

echah_syed on 10/12/2008 10:57 PM said...

maksu ade kwn2 kita kat alam maya bkn setakat tipu umo tp takut nak letak pic sendiri apatah lagi pic famili..ngape yer??

kalo nak berkawan biarlah jujur..tak gitu daklan ku ekeke :p

melainkan kalo ade agenda tersembunyi..sgt scary bahh :(

Mak Su on 10/14/2008 5:04 PM said...

saja bizibodi datang sini, ahaks...

combi, maksu pun ada kawan tak virtual tak nak beritahu umur, always 25 gitu, ahaks. oopss!

echah_syed on 10/15/2008 9:50 AM said...

muahaha.. nak bz body gak ni..*bole ekk

ade tu umo bole berubah-rubah..

kalo taktik nak ngorat pun jgnlaa smpi kat setiap pompuan yg dia jupe umo mudo sajo..ekeke :p

yg pompuan pulak..taktik takut digelar 'opah' sanggup memudakan diri bila ditanye..kuikuikui :p

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template