Nov 23, 2007

Ke manakah aku?

Ke Mekah ke? Ke US ke? Ke India ke? Ke Indon ke? Ke Singapura ke? Atau tak ke mana-manakah aku? Yang pastinya, aku tak boleh ke Israel.

Apa-apa halnya pun, aku dah ada benda ini yang diperlukan untuk aku keluar dari Malaysia.... membawa diri untuk mencari sesuatu.....




Ari ni aku bergegas ke Pejabat Emigresen Kluang. Aku berhajat nak ambil apa yang aku layak sebagai OKU. Yang penting, ambil dulu, kalu nak gunakannya..itu belum pasti... tunggu masa dan keadaannya yang sesuai. PERCUMA!

Staff melihat aku atas dan bawah kerana macam tak percaya bila aku unjukkan kad OKU aku untuk buat paspot kerana dia memang kenal aku...

"Eh, Cikgu OKU kat mana?" tanya staff di pejabat tu sambil membelek-belek kad OKU aku.

Aku sekadar tersenyum saja....


5 Coretan Lain:

Nunn on 11/24/2007 6:29 PM said...

salam kenal... betul tu kalau nak pergi over the sea kena bawak bendalah ni tak de kalu ....sendiri mau ingat lee

AKU said...

"Eh, Cikgu OKU kat mana?" MESTI ADA YG CUBA PERTIKAIKAN

Dia said...

Yang 2 inci tu kot

azlanlin on 11/27/2007 9:44 AM said...

TO NUNN:

ada benarnya apa yang Nunn perkatakan. Tanpanya...bergerak didalam negara je ler. Walaubagaimana pun jika sanggup nak oberseee tanpa benda nih, jawabnya jadi le Bangla di US! Jenguk-jenguk le selalu yer...

TO AKU:
sememangnya, "mamat manggis" suka mencetuskan sesuatu isu utk dipertikaikan dengan tujuan orang boleh berfikir secara positif atau negatif. Di sinilah letaknya kematangan seseorang mengusulkan fakta pertikaiannya juga...hehehhe

Entah2 AKU pun berminat nakkan status OKU! nak kerrr?

azlanlin on 11/27/2007 9:47 AM said...

TO DIA:

Biasanya, kalu kengkawan di Melaka yang bertanyakan kenapa dan mcm mana doktor boleh sahkan keOKUan aku..ermmmm aku akan jawab,

"Nak buat camne, terlebih dua inci", sambil menjarakkan jari aku menunjukkan terlebihnya dua inci.

Kepada kengkawan KSPK, tentunya ingat sketsa itu...wakakakak

Semalam, member di Kluang call aku utk bertanyakan Pej Kebajikan Masyarakat...nak daftar juga krn aku dah "pasak" sungguh-sungguh utk pegi daftarkan diri utk OKU!..
Alhamdulillah..

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template