Nov 17, 2006

Pengalaman Mak Tam

Jumaat : 17-11-2006

Jam 3.00 petang ketika dok melayan anak2 di umah. Dapat call drp maktam. Suaranya agak bergetar... "accident".. tu je suara yang terpacul.... diminta supaya dia bertenang dan bagitau tempatnya. Setelah semua maklumat lokasi dah dikumpul, bergegas pula aku ke tempat itu. Anak2 dipesan supaya jangan benda2 bahaya di umah.

Dalam perjalanan, maktam maklumkan yg dia dah boleh keluar dr kereta atas bantuan "parent" yang lalu kawasan itu. Alhamdulillah maktam xde apa2 masalah. Agak kuat semangat gak maktam ni.... Punca kejadian pun maktam xtau nak cerita..mungkin letih sangat kut...

Sampai je di sana, runner kete tunda dah siap sedia...biasa le. Aku ucapkan tima kasih pada semua yang membantu. Aku dok bincang ngan mamat kete tunda ttg apa yg aku boleh claim. Alang2 claim, aku mintah body kit "mira"..sattle. Akhirnya ditunda juga ke balai polis kluang dan terus ke bengkel.

ADJUST:
nak ngelakkan drp lesen "P" maktam kantoi, aku buat report kata aku yg drive... ngelakkan motosikal dr arah bertentangan yg makan jalan, terpaksa le ngelak. akhirnya terbabas masuk longkang...... siap buat senarai beberapa kerosakan utk dibuat claim. gitu le keadaan reportnya.

dugaan & hikmah :
1. sebenarnya, jam 12 thari, along ada call diminta utk dihantarnya ke airport senai utk balik ke swk...terpaksa ditolak kerana ada beberapa perkara yg perlu diselesaikan di bandar. suggest kat dia supaya naik teksi je.... akhirnya, mcm mana dia selesaikan hal tu pun tak tau le... pandai2 je le kerana dianggapkan hal tu mudah utk dia selesaikan....rupanya, ada hikmah.....

2. ijan bercadang mlm ni nak amik sunny utk dibawa ke bengkel krn diaorang dah xde transport, maklum le ada "tsunami" di bengkel.... jenuh gak x cukup tangan diaorang... akhirnya ijan juga redha dengan kejadian kancil tu....

3. maktam agak "jem" utk selesaikan tesisnya krn xde transpot... dia perlu ke kuitho minggu depan utk jumpa ngan lecturer dia. aku plak ada kursus pengurusan kewangan berkomputer di mara kluang isnin depan.

setakat mlm ni, blum pikir apa2 cara & kaedah nak selesaikan hal2 tsbt.... esok baru nak pikir..hehhe... mlm ni sekadar surf tenet utk bantu maktam carikan tambahan maklumat utk tesisnya...

COBAANNNNN.... pergghhhh.....hadapi je leeeee

p/s : gambar kancil tsbt dah masukkan dlm laptop. lain kali je le upload. skrg ni masih belum ada "mood" yng power secukupnya utk berbuat demikian.. jumpa lg


2 Coretan Lain:

Pak Ngah on 11/18/2006 10:21 AM said...

...alhamdulillah, yang penting Mak Tam selamat. Kancil tu tak serasi kut. Orang kata..Toyota Vios ada..Myvi pun ada...

Selepas ni diharap Mak Tam tak phobia...takut memandu.

azlanlin on 11/18/2006 1:09 PM said...

alhamdulillah..moga2 x phobia... tambahan plak dok sibuk siapkan tesisnya jeee..

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template