Nov 18, 2006

kete maktam

2 Coretan Lain:

Pak Ngah on 11/18/2006 2:59 PM said...

ALHAMDULILLAH.. yang penting jiwa selamat. Kereta rosak, boleh dituntut gantirugi. Sesetengah orang tu pulak, jika tak cukup untuk excess claim...ditokok tambah lagi kerosakannya tu...seperti dikemekkan lagi bumper, mujur tak dipecahkan kedua2 lampu besar dan lampu signal depan tu. Dengar cerita, orang biasanya buat sebegitu. Kadang2 pihak bengkel pulak yang menunjukajar agar dibuat sebegitu.

Itu bergantung kepada stail dan cara seseorang untuk membuat tuntutan.

Pengajaran: Kekadang kita berhati2, orang langgar kita. Kekadang dalam kita berhati2 pun kita terlanggar orang juga. Namun, atas sebab2 tertentu kita terkemalangan sendiri2.

Yang penting, jangan lupa membaca doa menaiki kenderaan dan doa bertawakkal pada Allah..setiap kali menaiki kenderaan.

Cikgu Azizul on 11/21/2006 5:20 PM said...

kesian kat maktam.. syukur takdak le teruk sangat. mlm paktam habaq, maktam dikatakan demam terkejut. maka teringat masa akim accident posa tahun lepas, lagi dua hari nak pagi temuduga kpli.. punya gabra sampai mamai call paktam dua tiga kali.. kena renjatan kalu doktor kata.

setuju mcm kata pakngah, kita dok beringat, tapi org lain lupa plak.. maka, malang tak berbau! tak tahu bila nak jadi.. doa dan tawakal maybe boleh jadi satu usaha..

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template