Apr 18, 2010

CELCOM : Talian disekat, kenapa?

18.04.10, Ahad - Dalam tempoh dua hari. talian Celcom aku disekat. Aku hairan, bil tertunggak, itu sudah pasti tetapi masih ada talian hayat. Tak mungkin disekat lagi. Simcard aku rosak, juga tidak mungkin kerana sememangnya tidak berusik apabila berada dalam perut handphone. Aku cuba menelefon 1111, talian Celcom dengan menggunakan handphone sendiri, juga tidak berjaya.

Aku pelik, handphone mem besor masih berfungsi. Cuba call menggunakan HP mem besor ke handphone aku juga tidak berbunyi memberikan respon. Kenapa ya? Aku hairan dan pelik.


Aku memohon maaf kerana pastinya rakan-rakan dan saudara-mara juga tidak dapat menghubungi aku. Aku pulak, sudah pasti tidak dapat menghubungi sesiapa.. Aduuhh..

Pagi ni, selepas sarapan..aku membelek hp. Tiba-tiba aku teringat bahawa beberapa hari lepas aku menggodek Miss Berry. Aku ubah setting untuk network. Aku cuba menggunakan wireless rumah melalui Miss Berry. Waduuuhhhh bapakkkk.... Gimana ni pakkk?



Kompom, aku tidak mengubah setting kepada asalnya. Patutla aku tidak boleh menerima panggilan masuk dan membuat panggilan keluar. Bertuah sungguh.



Aku mengubah settingnya semula. Tu diaaaa....banyaknya misscall untuk tempoh 2 hari. Beberapa message juga mula masuk bertubi-tubi. Sungguh bertuah. Aku dapat pengalaman baru. Hehehhe. Maaf kepada semua..

6 Coretan Lain:

yuhazlina on 4/18/2010 12:28 PM said...

Sebelum menggunakan hp baru kenalah tahu function2nya dahulu supaya tidak menghadapi masalah kemudian hari....tidak gitu????Pastikan bil-bil tertunggak dilangsai segera

azlanlin on 4/18/2010 4:04 PM said...

To Yus:

Macammana nak tau function kalu belum ada di tangan..nak pinjam, sapa nak bagi pajak..heheh

:: Apa-apa pun, kalu dah menempuh, baru tau...heheh.

:: Pinjam laptop baru Yus..nak tngok function..kut-kut berkenan dengan laptop baru..ehhe. boleh ka?

yuhazlina on 4/18/2010 9:31 PM said...

Walaupun laptop baru, tidaklah secanggih laptop putih nun disana.. Jadi functionnya sama dengan laptop-laptop yang lain.Tiada kelebihan mungkin kekurangan yang ada berbanding dengan laptop putih.

azlanlin on 4/18/2010 10:48 PM said...

Mana tau jika dibandingkan dgn laptop putih? Dah guna ka?

:: Meh kita tukaQ, nak ka? hehhehe
(laptop baru vs laptop lama) hhheh

Sis-Lin on 4/19/2010 7:56 AM said...

kekeke..mcm sama plk kes kita...
1st time hrtu guna hp baru,pastu bru 1st time dftr line maxis..skli dok godeh2 le wi-fi tu..kekeke

tup2 dh ubah setting pelik,xde col masuk dn xde sms...terfikir plk apasal...
siap bwk pi kedai maxis..rupanya sendiri pandai2 ubah setting..muahahahahah...

malunyaaaaaaaaaa pak...!

azlanlin on 4/19/2010 9:47 AM said...

Kompom, kes kita memang sama... baru dapat pengalaman..kan?

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template