Dec 6, 2009

Nikon DSLR : d90 @ d3000?

Asyik dok tengok dan tinjau di alam maya ini berkaitan hasil kreativiti penggemar fotografi. Aku tertarik dan sangat-sangat tertarik. Apakan daya, aku kalah dengan runtunan keinginan yang membuak. Apa-apa pun aku sekadar melayani keinginan di alam maya sahaja. Itulah yang aku mampu setakat ini.

Kali ini, aku tertarik dengan keluaran Nikon untuk kategori DSLR. D3000 atau D90. Tentunya ada pembaca blog ini yang berpengetahuan tentang itu. Bolehlah diperturunkan ilmu anda di sini. Aku sememangnya amat kurang pengetahuan tentang kedua item keluaran nikon itu.



Alangkah bahagianya jika aku memiliki salah satu daripadanya. Jika aku berjaya miliki, tentunya Mr DUN akan jadi tempat rujukan aku untuk menambah pengetahuan berkaitan penggunaannya... Insyallah, boleh ke Mr DUN?

Sebelum ini, aku pernah ikuti kursus fotografi ringkas sewaktu Kolej Harun Aminurashid, UPSI. Tapi, aku dah tak ingat lagi..huuhuh. Walau bagaimanapun, banyak bahan bacaan di internet tetap ianya tidak sama dengan berguru dengan orang macam Mr DUN.

6 Coretan Lain:

Che' Pit on 12/07/2009 7:14 AM said...

minat gak, tapi x gemar sbb besar, leceh nak bawa kuar.. pastu x pandai, nak kena cari cikgu utk belajar, huhu..

Daddy Cool on 12/08/2009 7:52 AM said...

3000 sekarang offer...harga lebih murah!

DUN Behrang 2020 on 12/08/2009 8:38 PM said...

Hahahaha...berguru ngan aku pengerasnya susah nak dapat...

Tu..Daddy Cool tu orang yg paling sesuai dan berpengalaman...

dalilyD-LA~~ on 12/10/2009 5:00 AM said...

salam cikgu azlan
sgt best gune DSLR ni
sy tgh saving skrg ni nk rembat nikon D90 tu
skrg ni sy hanya bermain-main dgn DSLR roomates sy saje...hehe

man_ja on 12/31/2009 8:37 PM said...
This comment has been removed by the author.
man_ja on 12/31/2009 8:40 PM said...

2 2 bes. janji cukup duit angkat je satu.
jom join http;//www.ilhamcreative.blogspot.com

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template