Oct 18, 2007

Sri Iskandar

Raya keenam - pagi

Jam 9.00 pagi, aku sefamili dan BangNdak sefamili bergerak ke Sri Iskandar. Aku perlu selesaikan urusan rumah Gemalai 2 yang aku belikan secara online saja. Bila teringat urusan aku macam katun saja! Member aku email ttg brosur jualan rumah beberapa tahun lalu. Maka aku menempah secara telefon dan email. Paten dan pelan lokasi tapak rumah, aku cuma meminta staff pemaju emailkan saja. Aku memerhati plan dan membuat sedikit perkiraan utnuk membeli rumah - aku tempah juga guna email.

Urusan tandatangan surat jula beli, aku uruskan di JB. Pejabat cawangan lawyer yang ada di JB. Kemudian ada sekeping surat lagi yang perlu ditandangani, kebetulan staff pejabat lawyer orang Melaka. Aku just turun ke Melaka saja ketika staff itu pulang ke kampungnya di Melaka. Itulah dikatakan zaman dah berubah! Ini kisah beberapa tahun lalu.

Cuma pada cuti sekolah hujung tahun lepas saja baru aku pergi tengok rumah tu, setelah siap! Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar! Dan hari ini, adalah kali kedua aku lihat rumah tu untuk mengambil kunci rumah! 2 kali saja? Hahahahahha....

Aku planning untuk disewakan pada sesiapa saja atau student UiTM di Sri Iskandar. Jika perlu aku amsukkan alatan keperluan asas rumah utk student, boleh aja! Yan pastinya, cuti sekolah hujung tahun ini, akan aku uruskan semuanya! Insyallah... Ini bermakna aku akan balik Perak lagi! Urusan ini di setting sebegini rupa kerana anak menakan lelaki sulung aku Cikgu Akim akan melangsungkan perkahwinannya...


Setelah selesai, aku ajak BangNdak ronda Sri Iskandar untuk meninjau "bungalow" BangCik/KakDah yang telah disewakannya.

Signboard utk ke Bungalow BangCik/KakDah

Jeng..jeng..jeng..Sapa tengok,sapa tau!
Nampak gayanya, setelah pencen nanti le baru bungalow ini kenal tuan asalnya

Aku juga dapat melihat rumah sewa BangNdak/KakNdak yang kedua di Sri Iskandar.

Rumah sewa BangNdak/Kak Imah yang disewakan kepada seorang pensyarah bujang!

Apabila selesai semuanya, jam 2.00 petang, kami bergerak pulang dan singgah beraya di rumah PakLang Abu di Gunung Tunggal. Nampak gayanya, PakLang Abu semakin ceria dan tenang! Aku nampak suasana itu melalui airmukanya....hehehhe

3 Coretan Lain:

echah_syed on 10/29/2007 1:05 AM said...

syg ekk umah kasi org sewa..takut rosak laa.combi kasi jer sedara lepak kalo dorang turun sekali sekala ke utara..

~ cm istana hinggap jer..dok sana bila kami blk bercuti ~

~ x sabo nk hias umah cm kt dlm deko bersama eric tue..ahaks :D

~ tgu 2 thn lg kot..

bangchik on 10/29/2007 7:51 PM said...

Bungalow beso tu macam kenal je... haha.

Takut esuk-esuk rumah tak kenal tuan lagi dah!

azlanlin on 10/29/2007 10:01 PM said...

ECHAH:
Nak buat camne, tuannya dok jauh! Sedara mara lak dah ada "istana hinggap" yang benar2 strategik di Pantai Remis, Perak!

BCIK:
Rumah tak kenal tuan, tak pa. Sayangnya kalu tuan tak kenal umah....haaaa mcm mana pulak tu?

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template