Aug 28, 2015

The Matrix

The Matrix adalah keberadaan pada zon sesuatu kepercayaan. Hal inilah dinamakan sangkaan. Sangkaan bertitik-tolak daripada alam fikiran. Namun, sangkaan ini dapat dilupuskan atau dikekalkan apabila individu itu melalui sendiri secara berpengalaman bagi membina keyakinan. Keyakinan ini mengukuhkan lagi kepercayaan tersebut.Namun, ISLAM menjelaskan tentang kepercayaan kepada Tuhan memberi impak yang mendalam apabila benar-benar mengalami proses kerohanian untuk mengukuhkan keyakinan hidup berTuhan dengan kalimah Laillahailallah, Muhammadarasulullah. Namun demikian, akibat tiada kebenaran perkembangan ilmu ini di sesebuah negara, hal-hal kerohanian tidak tersebarluas dalam konsep ilmu yang boleh dipelajari secara terbuka. Ini berpunca daripada keterbatasan ilmu oleh pihak berkuasa sesebuah negara. 


Bersyukurlah kepada individu-individu yang mendalami ilmu kerohanian yang dipimpin oleh pembimbing yang berpengalaman. Malahan, pegalaman-pengalaman tersebut wajar dibimbing kerna boleh tersesat kefahaman hingga gila isim. Itulah rezeki masing-masing. Ini kerana, pengalaman kerohanian adalah perihal luar batas kotak akal manusia biasa. Sekiranya, hal pengalaman tersebut dikhabarkan kepada orang ramai, pasti ianya menimbulkan persoalan lain dan tandatanya. Misalnya, perihal isra' mikraj Nabi Muhammad SAW akan terjawab apabila individu melaluinya. Di barat lebih kepada situasi yang cuba dibuktikan seperti alien, tanda-tanda akhir zaman dsb. Fail..!
Maka, huraian berkaitan The Matrix ini adalah sebagai satu perkembangan ilmu spiritual oleh ahli-ahli pemikir sehingga mampu difilemkan. Walaubagaimanapun, ilmu kerohanian ISLAM tidak kurang hebat juga namun tidak dapat disebarluaskan untuk masakini. The Matrix boleh pula diterima umum oleh pihak berkuasa. Hairan aku...!!

Kandungan :

3 Coretan Lain:

QuickBooks Payroll Support on 8/01/2019 6:32 PM said...

Nice Blog Thanks for sharing this useful link. It’s a really informative for all. QuickBooks is one of the best accounting software which helps in managing your company finances and accounting. Any technical issue obstructing your way ahead? Call us now on Quickbooks Support Phone Number 1-800-986-4607.

QuickBooks Payroll Support on 8/07/2019 5:12 PM said...

Nice Blog It’s a really informative for all. QuickBooks is a reliable accounting software. You can easily use and install QuickBooks.We are providing technical support in Quickbooks Support Phone Number 1800. Please call us our Toll-free Number + 1-800-986-4607.

QuickBooks Payroll Support on 8/07/2019 5:32 PM said...

Nice Blog Thanks for sharing this use full link. It’s a really informative for all. QuickBooks is a reliable accounting software. You can easily use and install QuickBooks.We are providing technical support in Quickbooks Payroll Support Phone Number . Our technical support team is 24*7 available so if you need any help. Please call us our Toll-free Number + 1-800-986-4607.

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template