Apr 22, 2012

HADIAH : Khusus untuk MemBesor

Ahad : 22.04.2012

Pagi hari minggu adalah seperti biasa - rutin biasa. Berulang-alik dari Seri Gading ke Batu Pahat. Setelah selesai rutin pagi hari minggu, hati tergerak untuk terus lajak ke bandar Batu Pahat. Tujuan ke sana masih aku diamkan. Sepanjang perjalanan ke bandar Batu Pahat, sedecit pun tidak maklumakn pada MemBesor. Kami hanya berbual tentang rutin pagi Ahad.

Aku terkenangkan perit-jerih MemBesor sepanjang pengajiannya di UPSI hampir selesai. Pada awal April lalu, kami sekelurga ke Tanjong Malim atas urusan pembentangan tesisnya. Namun, belum boleh diucapkan tahniah lagi. Ini kerana MemBesor belum menghantar pembetulan tesisnya.

Walau bagaimanapun, tetap ada hadiah tahniah awal untuknya. Aku singgah di kedai kamera. Aku membelek-belek beberapa buah kamera digital. Beberapa aspek tujuan dan keperluan diambilkira. Agak menarik hasil outputnya. Namun, rupa bentuk bodynya..aduhhh..kurang mengancam. Tapi yang penting adalah outputnya.

Akhirnya Ricoh CX3 menjadi pilihan. Beberapa elemen diambilkira sebelum membuat keputusan membelinya. Ricoh CX3 bertukar tangan. Aku membisikkan sesuatu ke telinga MemBesor. MemBesor tersenyum...

0 Coretan Lain:

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template