Jan 22, 2022

22.01.2021 : Tahniah Cikgu Norzety : Pelancaran Buku "3 Little Puffer Fish"

Tahniah kepada Cik Norzety binti Abdul Aziz. Guru Prasekolah - Seri Mawar, IPG Kampus Ipoh telah membuat pelancaran buku cerita Bahasa Inggeris Prasekolah "3 Little Puffer Fish" sempena Program One Fun Day With Kids telah berlangsung pada 20.1.2022 di Dewan Seri Tanjung, IPG Kampus Ipoh.

Setelah pelancaran tersebut, buku ini bakal diterbitkan juga bagi membantu proses Pengajaran Dan Pembelajaran Bahasa Inggeris Prasekolah dan disebarluaskan ke prasekolah di negeri Perak.

Pelancaran Buku 3 Little Pufer Fish

Program One Fun Day With Kids adalah usahasama antara Unit Perpustakaan IPGKI dan Unit Prasekolah Seri Mawar, IPGKI. Aktiviti yang berlangsung dalam program tersebut ialah aktiviti bercerita daripada empat (4) orang pelatih UiTM  yang menjalani latihan industri di Unit Perpustakaan, IPGKI. Selain itu, pelajar prasekolah Seri Mawar turut menghasilkan penanda buku dengan bimbingan ibu bapa masing-masing.

"Jabatan Ilmu Pendidikan menyokong usaha murni penerbitan buku "3 Little Puffer Fish" untuk kegunaan pelajar prasekolah Seri Mawar, IPGKI dan akan disebarluaskan ke prasekolah di negeri Perak", kata En, Zulkufli bin Mahayudin, Ketua Jabatan Ilmu Pendidikan, IPGKI.

Selain itu, program ini turut mendapat perhatian dan liputan secara langsung oleh wartawan Perak Kini iaitu En Ramli bin Ahmad Rozali. Berita tersebut telah dimuatnaik di Facebook Perak Kini (Klik di sini).

Rakaman video daripada FB Perak Kini


"Program ini mendapat sokongan sepenuhnya ibu bapa pelajar prasekolah Seri Mawar, IPGKI sepanjang program berlangsung. Nilai murni hubungan mesra ibu bapa dan guru terhadap anak-anak didik prasekolah ini dapat dirangsang sepanjang program ini berlangsung", kata En Ahmad Jalalulail bin Abd Manaf, Ketua Unit Prasekolah yang setiasa menyokong dan membantu perjalanan program yang dirancang oleh Cikgu Norzety.

Kebersamaan membawa penyatuan dan kejayaan

Cikgu Norzety yang sentiasa mesra dengan pelajar prasekolah


En Ahmad Jalalulail, Ketua Unit Prasekolah sentiasa
menyokong usaha murni aktiviti Prasekolah Seri Mawar, IPGKI0 Coretan Lain:

 

Blog Archive

About Me :

My photo

i'm everywere
Email : azlanlinn@yahoo.com

E-Journal

Pendidikan ::

* Bahagian Tajaan - Blog
* Bahagian Tajaan - Rasmi
* MPM
* KPM
* Kemudahan OKU
*

target="_blank"

Text

Klik Banner

Warna-warni Kehidupan Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template